visie


Mensen zijn geen helden, terwijl het standaard filmformat zegt van wel: iets overkomt je, je vecht, je overwint. Veni, vidi, vici. Maar ik, en veel mensen die ik ken, vechten wel maar overwinnen niet. We proberen en winnen soms maar vaker falen we. In onze samenleving ligt de nadruk op succes en overwinning, terwijl dit niet realistisch is. Dit geluid mis ik en volgens mij is het tijd is om dit te laten horen.

 

In mijn werk ben ik altijd op zoek naar hoe de werkelijke mens te portretteren in fictie. Ik haal mijn inspiratie uit de wereld om me heen en de mensen die hier niet inpassen. Falende mensen, mensen met kapotte relaties of mensen die zichzelf kapot (laten) maken. Ik heb een voorliefde voor disfunctionele families en dialogen, en in mijn werk zoek ik naar de spanning tussen personages. Mijn stijl zou ik omschrijven als realistisch, komisch en een vleugje absurdistisch. Mijn dialogen zijn gestileerd en waarachtig. Mijn personages falen veelal, zijn gebrekkig maar gelaagd.

 

Ik schrijf zowel voor film als theater, en werk als zelfstandig scriptcoach voor film en tv. Ook geef ik schrijfles op de opleiding Writing for Performance van de HKU.

Ik ben werkzaam in Nederland en België. 

opleidingen


2022

Scriptontwikkeling en scriptcoaching (Scenariovakschool) 

 

2018 - 2019

Master of Arts in Scenarioschrijven (cum laude) - Royal Institute of Cinema & Sound (RITCS) 

 

2013 - 2017

Bachelor of Arts Writing for Performance - Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)

 

2009 - 2013

Artiest theater - MBO Rijn-IJssel Arnhem