Toneel


het ambitieuze verhaal van een niet-werkende millennial/vrouw/ professional (2021)

Toneeltekst in opdracht van het Nieuw Utrechts Toneel

 

Een monoloog van 45 minuten in het kader van de voorstellingenreeks 'out of office', in regie van Mariëlla van Apeldoorn


Mijn leven heeft geen poster (2020)

Jeugdtheater in opdracht van De Zwolse Theaters

 

Een jongerenvoorstelling over de teleurstelling die het leven heet. Dat we na school nooit worden gevingerd achter kluisjes maar direct naar huis gaan om daar te verdrinken in TikTok. Maar ook: no drama no life. In regie van Jordy Roeten.

 


Alles Valt (2018)

Tweestemmige monoloog 15', gespeeld te Leiden op de begraafplaats Rhijnhof ter ere van de 70-jarige herdenking van de val van de 'Nijmegen' te Prestwick.


De Nieuwen: Hitte (2017)

Worldbuilding in 35 scènes: een nieuwe lichting (toneel)schrijvers.

 

In de Albatrosflat hebben de bewoners last van extreme hitte, van zichzelf en van elkaar. In 35 scènes wordt de flat, met daarin en eromheen de personages, neergezet. De schrijvers hebben een wereld gebouwd die je als lezer, speler of maker naar je hand kan zetten. Je maakt keuzes in volgorde en focus en creëert zo je eigen verhaal, net als bij games. 

Het essay van René van Dijk geeft inzicht in fictieve werelden en worldbuilding.

 

Uitgegeven door Theaterboek.

 


STEM (2017)

Een tien minuten durende monoloog over het 19e eeuwse kinderarbeid vanuit het perspectief van een kind. Opgevoerd in het Openluchtmuseum Arnhem, in opdracht van de Canon van Nederland.


Meer een instinct, denk ik (2015)

Een toneelbewerking van de film Natural Born Killers van Quinten Tarantino. Over twee geliefden die de wereld voor elkaar over hebben en hiervoor over lijken gaan.