Toneel


alles valt (2018)

Tweestemmige monoloog, gespeeld te Leiden op de begraafplaats Rhijnhof ter ere van de 70-jarige herdenking van de val van de 'Nijmegen' te Prestwick.

Download
Alles Valt
Alles Valt - fragment.pdf
Adobe Acrobat document 68.0 KB

stem (2017)

Een tien minuten durende monoloog over het 19e eeuwse kinderarbeid vanuit het perspectief van een kind. Opgevoerd in het Openluchtmuseum Arnhem, in opdracht van de Canon van Nederland.

Download
STEM
STEM- fragment.pdf
Adobe Acrobat document 59.1 KB

de nieuwen: hitte (2017)

In de Albatrosflat hebben de bewoners last van extreme hitte, van zichzelf en van elkaar. In 35 scènes wordt de flat, met daarin en eromheen de personages, neergezet. De schrijvers hebben een wereld gebouwd die je als lezer, speler of maker naar je hand kan zetten. Je maakt keuzes in volgorde en focus en creëert zo je eigen verhaal, net als bij games. 

Het essay van René van Dijk geeft inzicht in fictieve werelden en worldbuilding.

 

Worldbuilding in 35 scènes: een nieuwe lichting (toneel)schrijvers.

 

Uitgegeven door Theaterboek

Download
HITTE
HITTE - scènes.pdf
Adobe Acrobat document 100.6 KB

STUK

STUK is een tragikomisch stuk over Bal die twee jaar geleden op doktersadvies met zijn gezin een camping is begonnen. Door de coronacrisis dreigen ze failliet te gaan, maar doordat dit Bal in een totale staat van apathie brengt, is de camping niet het enige dat ten onder dreigt te gaan.


meer een instinct, denk ik (2015)

Een bewerking van de film Natural Born Killers van Quinten Tarantino. Over twee geliefden die de wereld voor elkaar over hebben.

 

Download
Meer een instinct, denk ik
Meer een instinct, denk ik - fragment.pd
Adobe Acrobat document 42.5 KB