scriptcoaching


Als schrijver ken ik de hobbelige en soms verwarrende weg van een schrijfproces maar al te goed. Je raakt verstrikt in je eigen gedachten, hebt een overload aan ideeën of kan zelf niet meer de vinger op de zere plek leggen in je verhaal. Als scriptcoach kan ik je helpen om weer helder na te denken en om het beste uit jezelf te halen, want het verhaal dat jij wil vertellen is het verhaal dat ertoe doet. 

 

In het voorjaar van 2022 heb ik de cursus Scriptcoaching en -ontwikkeling gevolgd aan de Scenariovakschool, waar Ernie Tee me de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd. Tijdens de cursus heb ik verschillende scripts gelezen en kritisch geanalyseerd. Ook heb ik de theorie in de praktijk mogen brengen en heb ik een ontwikkelingsgesprek met zeer ervaren regisseur en scenarist Ate de Jong mogen voeren om hem creatief bij te staan in zijn schrijfproces. Deze cursus was na mijn studies aan de Schrijfopleiding van Utrecht en mijn Master Scenario aan de filmschool in Brussel, de kers op de taart wat betreft scriptanalyse en het laatste zetje dat ik nodig had om zelfstandig scriptcoach te worden.

 

Ik ben inzetbaar als scriptcoach voor film, televisie en theater. Van synopsis tot scenario, en van mono- tot dialoog. Ik luister naar wat jij als schrijver wil, en lees je script met dat in mijn achterhoofd. Vervolgens voorzie ik je van een feedbackgesprek en rapport, met als doel om jou te begeleiden tot je best mogelijke verhaal.