Scenario


De Straatvlinder van Sittard (2020/2021)

Coming of age - 90'

 

De 17-jarige tiener Juul is vastberaden om haar problematische, ouderlijk gezin te verlaten en haar eigen weg te volgen. Maar wanneer ze onverwacht zwanger blijkt, wordt ze geconfronteerd met het gebrek aan maakbaarheid van het leven en vraagt ze zich af wat er nodig is om uit de verslaafde, vicieuze cirkel van haar familie te kunnen ontsnappen. 

 

Over verslaving en problematiek binnen verschillende generaties in een familie, verteld vanuit het perspectief van een tienermeisje. Ontwikkelingssteun ontvangen van het Limburg Film Fonds.


De As van Jacques Dubois (2019)

Tragikomedie - 90'

Afstudeerscenario van de master Schrijven aan het RITCS

 

Wanneer een gebrekkige moeder Lucy het jarenlange geheim van haar overleden man onthult aan hun kinderen, valt het overgebleven gezin van drie uit elkaar. Uit wanhoop organiseert ze een roadtrip naar Frankrijk om zijn as in fases uit te strooien. Hier forceert ze hen een gelukkig gezin te zijn, terwijl ze erachter komt dat iedereen met zijn eigen leven worstelt. 

  

'De jury toont vooral waardering voor de goede visuele schriftuur, het bijzondere gevoel voor beeld en poëzie en de overtuigende tragikomische toon die toelaat om een zwaar thema op indringende, maar toch verteerbare wijze te ontwikkelen.'

 


ALFA (2017)

Tragikomedie - 60'

Afstudeerscenario Writing for Performance 

 

Als Bos' vader overlijdt en zijn kinderen voor hem onbereikbaar zijn, heeft hij niets anders dan zijn Siamese Kempvis Alfa. In de poging de verloren band met zijn kinderen te herstellen, raakt hij alleen maar verder van hen af. Dit afstudeerwerk draagt een onderzoek met zich mee over de antiheld in tragikomische film en is begeleid door Marijn Bloemen, dramaturg bij Topkapi Films. 

 

🏆 Voorgedragen voor een HKU-Award en behoort daarmee bij de 45 meest spraakmakende afstudeerwerken van 2017.


Blueprint (2018)

Een korte animatiefilm over het flamingokuiken Mees, dat blauw wordt geboren in plaats van roze.  

 

Geanimeerd door: Alice De Vliegher (BE)

ww: BlueprintFilm2019


Man Cream (48h Utrecht 2017)

Een korte film over een jongen die indruk probeert te maken op een onbereikbaar meisje. Zou de Man Cream hem hierbij helpen?

 

🏆 Winnaar:

Best film 

Publieksprijs best film

Best script 

Best use of line  

Best actor

Best editing