Scenario


family first (serie, 2021)

 

De kinderen uit twee gezinnen van tegenovergestelde milieus raken verwikkeld in elkaars leven door drugsverkoop, zwangerschap en criminaliteit; niet wetende dat hun ouders, Anja en Johnny, een relatie hebben. Wanneer in de eerste aflevering het verkeerde huis in brand wordt gezet als zijnde afrekening, is Anja genoodzaakt om bij Johnny in te trekken. De gezinnen staan oog in oog met elkaar. Gedoemd om te mislukken proberen ze er toch het beste van te maken, met alle gevolgen van dien.


de straatvlinder van Sittard (film, 2020/2021)

De 17-jarige tiener Juul is vastberaden om haar problematische, ouderlijk gezin te verlaten en haar eigen weg te volgen. Wanneer ze Ap ontmoet neemt hij haar mee in de drugsscene tussen Nederland en België. Maar als ze onverwachts zwanger blijkt, wordt ze geconfronteerd met het gebrek aan maakbaarheid van het leven en vraagt ze zich af wat er nodig is om uit de verslaafde, vicieuze cirkel van haar familie te kunnen ontsnappen. 

 

Over verslaving en problematiek binnen verschillende generaties in een gezin, verteld vanuit het perspectief van een tienermeisje. Ontwikkelingssteun ontvangen van het Limburg Film Fonds.


De As van Jacques Dubois (film, 2019)

Wanneer een gebrekkige moeder Lucy het jarenlange geheim van haar overleden man onthult aan hun kinderen, valt het overgebleven gezin van drie uit elkaar. Uit wanhoop organiseert ze een roadtrip naar Frankrijk om zijn as in fases uit te strooien. Hier forceert ze hen een gelukkig gezin te zijn, terwijl ze erachter komt dat iedereen met zijn eigen leven worstelt. 

 

Afstudeerscenario van de master Schrijven aan het RITCS. 'De jury toont vooral waardering voor de goede visuele schriftuur, het bijzondere gevoel voor beeld en poëzie en de overtuigende tragikomische toon die toelaat om een zwaar thema op indringende, maar toch verteerbare wijze te ontwikkelen.'

 

Download
LEZEN
Fragmenten De as van Jacques Dubois.pdf
Adobe Acrobat document 37.1 KB

Blueprint (2018)

Een korte animatiefilm over het flamingokuiken Mees, dat blauw wordt geboren in plaats van roze.  

 

Geanimeerd door: Alice De Vliegher (BE)

ww: BlueprintFilm2019


ALFA (film, 2017)

Als Bos' vader overlijdt en zijn kinderen voor hem onbereikbaar zijn, heeft hij niets anders dan zijn Siamese Kempvis Alfa. In de poging de verloren band met zijn kinderen te herstellen, raakt hij alleen maar verder van hen af.

 

ALFA is geschreven als afstudeerscenario van de HKU. Het is een scenario van 60 minuten en draagt een onderzoek met zich mee over de antiheld in tragikomische film. Begeleid door Marijn Bloemen, dramaturg bij Topkapi Films. 

 

🏆 Voorgedragen voor een HKU-Award en behoort daarmee bij de 45 meest spraakmakende afstudeerwerken van 2017.


man cream (48h utrecht 2017)

Een korte film over een jongen die indruk probeert te maken op een meisje. Zou de Man Cream hem hierbij helpen?

 

Productie: BLIK film

Regie: Thomas Endeman

 

🏆 Winnaar:                                                      Nominaties:

🏆Best film                                                         Best Art Director

🏆Best script                                                      Best music

🏆Best use of line                                              Best sound design

🏆Best actor                                                      Best use of genre

🏆Best editing                                                   Best cinematografie

🏆Publieksprijs best film                                   Best regie